Иво Христов: ГЕРБ са партия- държава! Ако спечелят евровота, ще се Бетонират във властта!

„Ако БСП загуби европейските изборите, следващите ще се превърнат в някаква демократична бутафория, на която просто ще легитимираме назначенците на партията-държава ГЕРБ“. Това прогнозира Иво Христов. Четвъртият в листата на социалистите допълни, че в годините преди 1989 също е имало две партии и обществени организации, но това не означава, че е съществувал демократичен избор

Иво Христов отрече спекулациите, че е „топлата връзка“ между Дондуков 2 и Позитано 20. Той увери, че отношенията му с президента Радев са добри и го описа като „ценностна опозиция“ на сегашната власт.

Христов обясни решението си да се завърне в листата на БСП, след като напусна партията преди години, с присъствието на два „мастодонта“ на политическата сцена – ГЕРБ и БСП.

„ГЕРБ се превръща в партия-държава, с чиято протекция се назначават чиновници, служители в общински администрации и практически се решават всички въпроси в държавата. И БСП, която единствена е в позицията да промени това статукво“, коментира той.

Христов смята, че пренареждането на листата на партията от Националния съвет и включването на председателя на ПЕС Сергей Станишев означава, че „партийната демокрация в БСП функционира“.

Относно скандала с апартаментите, според кандидата за евродепутат на БСП понятието „политическа отговорност в ГЕРБ е абсолютно размито“ и като аргумент за това той изтъкна неподаването на оставка от страна на Боил Банов.

„В България основания за възмущение имаме по няколко пъти дневно. Политически скандали имаме поне веднъж седмично“, коментира още Иво Христов.

Той допълни, че не може да предвиди резултати от следващите избори, защото недоволните се опасяват да не бъдат отново излъгани, както според него се е случило след протестите през 2013 година.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*