Зоран Заев: Светът призна македонската нация и македонския език! Бойко Борисов го поздрави! Топ коментар на Велизар Енчев:

Бойко Борисов поздрави македонския премиер Зоран Заев за ратифицирането на договора с Гърция. Въпросният документ, на практика, признава македонската нация и македонския език. Българското правителство се опитва да скрие истината как е продало българската история, но македонският колега на Борисов нямаше как да не похвали с огромния си успех.

Ето как Велизар Енчев коментира историческото поражение за България:

„Македонският премиер направи изказване в парламента, което е поредно доказателство за истинската му същност на радикален македонист, отричащ всичко българско. “Сбъдваме вековните мечти на предците – да бъдем македонски народ, който говори македонски език. Имаме договор с ясно признаване на македонския език и идентичност. Защитихме идентичността за векове“, заяви Зоран Заев…

Прав е македонистът Заев! С гръцко-македонския договор и българо-македонското споразумение от 1 август м.г. се сбъдна мечтата на сръбските шовинисти да отродят българите в Македония от Майка България.

Сбъдна се мечтата на Илия Гарашанин и Стоян Новакович да наложат чужда идентичност на македонските българи и им дадат написан на сръбска пишеща машина “македонски език”.

Сбъдна се мечтата на гръцките андарти да обезбългарят с реки от кръв Егейска Македония.

Сбъдна се мечтата на диктатора Тито и сръбските комунисти Вардарска Македония да е вечен враг на България.

Както Димитров се прегърна с Тито и македонизира Пиринския край по заповед на Сталин, така Борисов и Заев удушиха българската кауза в Македония по команда от Брюксел.

Само едно не е ясно след днешното изявление на Заев: След като няма никакъв отказ от антибългарския македонизъм, за какво ще преговаря смесената българо-македонска комисия за учебниците?“

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*