Светът в шок заради трагедията с Виктория Маринова: Убийството е заради Разследване срещу Властта в България!

Днес и световните медии гръмнаха с новини и коментари за убийството на журналистката Виктория Маринова от Русе. Трагичната новина е отразена от BBC, CNN, Фокс Нюз, Ройтерс, Франс прес, Гардиън, Ал- Джазира и още десетки авторитетни европейски и световни медии.

Основен акцент в отразяването на трагедията е, че убитата журналистка е разследвала мащабна корупция по високите етажи на властта. Припомняме, че последното тв. предаване на Виктория Маринова съдържаше интервю с Димитър Стоянов от „Биволъ“ и румънският му колега Атила Биро, по повод на това, че двамата журналисти бяха арестувани при акция на полицията срещу компанията „Джи Пи Груп“. Абсурдът е, че двамата журналисти разследват въпросната компания за злоупотреба с еврофондове в особено големи мащаби и именно те са подали сигнала към полицията. Която обаче ги арестува.

Ето какво написа в социалните мрежи шефът на ЕНП Манфред Вебер по повод убийството на Маринова: „Моите мисли са със семейството й. Тя е третият журналист, убит в ЕС за една година“.

Световните медии отбелязват, че случаят с Виктория Маринова е третото убийство на европейски журналист, разследващ корупция по високите етажи на властта, в рамките на година. Те припомнят убийството на разследващата журналистка от Малта Дафне Гарсия, която бе убита с бомба, поставена в колата й. Споменават и убития през февруари т.г. разследващ журналист Ян Куциак от Словакия.

От „Репортери без граници“ пък официално настояха властта в България да действа бързо и адекватно за да разкрие престъплението, което определят като „ужасяващ акт“.

Какво коментираха обаче българските власти до момента?!

„По всичко личи, че убийството на Виктория Маринова не е заради журналистическата й работа“. Това заявиха в един глас още вчера на пресконференция всички ангажирани с разследването институции.

Разследващите предполагат, че зверското убийство е извършено от близък на разследващата журналистка, или от случаен психопат. Шефът на МВР Младен Маринов пък на няколко пъти изтъкна, акцентира и повтори, че близо до мястото, където е открито тялото на жертвата, има психиатрична клиника. Без още да е станало ясно дали убийството въобще е извършено на мястото, където МВР намери трупа.

Дали управляващите от ГЕРБ ще замажат случая?! Засега е ясно само, че правят опити да дадат най-бързото и звучащо достоверно обяснение. Без значение дали е истина или не. Ясно е, че Борисов и компания по най-бързия начин трябва да намерят убиеца… или поне изкупителна жертва. Защото много пъти в историята, след такива криминални случаи, са падали правителства.

Източник

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.


*